Sportbandages, braces & ice packs voor optimale lichaamscontrole

Wanneer een sportbrace te gebruiken?

In algemene zin geeft een sportbrace actieve ondersteuning aan de spieren en banden van het gewricht. Ook helpen ze grote krachten die op het gewricht komen te “dempen”

In twee derde van de gevallen ontstaat sportblessures acuut; vallen en een verkeerde beweging zijn de belangrijkste oorzaken. Een derde van de sportblessures ontstaat geleidelijk, vaak door overbelasting (herhalen van beweging). De knie, enkel en schouder zijn de meest “blessuregevoelige” gewrichten.

Draag een sportbrace als preventieve ondersteuning tijdens het sporten, waardoor de risico’s op blessures en overbelasting sterk worden verminderd

Bij een blessure is een sportbrace een effectief hulpmiddel i.c.m. de begeleiding van een zorgprofessional

Denk naast het gebruik van een goede sportbrace ook aan een trainingsschema, warming-up / cooldown en draag schoenen die geschikt zijn voor uw sport. En tot slot; blijf regelmatig sporten!

Wat zijn de product kenmerken?
  • Duurzaamheid
  • Draagcomfort
  • Gebruiksgemak
  • Hoogwaardige materialen

Bovenstaande aspecten staan bij ons voorop en vinden wij belangrijk. De producten zijn ontwikkeld door vooraanstaande medisch specialisten en therapeuten en bieden optimale ondersteuning zonder dat er bewegingsvrijheid verloren gaat. Op de productpagina’s staan de specifieke kenmerken en indicaties.

Vergoedingen zorgverzekering

Vergoeding brace/spalken (kortdurend gebruik) Zorgverzekering 2020          

Onder bepaalde voorwaarden heeft u mogelijk recht op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, mits u deze bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten.  In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding en onder welke voorwaarden. Treed altijd in overleg met uw zorgverzekering.

VERZEKERING DEKKING
Hema 100%, max. € 50,- p. jr.
Menzis 100%, max. € 50,- p. jr.
National Academic 100%, max. € 455,- p.jr.
Nationale Nederlanden 100%, max. € 150,- p. jr.
Ohra 100%, max. € 150,- p. jr.
PMA Zorgverzekering 100%, max. € 50,- p. jr.
Promovendum 100%, max. € 50,- p jr.
Studenten Goed Verzekerd 100%, max. € 50,- p jr.
Zilveren Kruis Sport- of koelbrace: 100%, max. € 50,- p jr.

Bron: Zorgverzekeringswijzer 2020


AAN DEZE PAGINA KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND.

Het Schaper Sport Team

Het detail maakt het verschil

Het Oostenrijkse familiebedrijf Schaper ontwikkelt en produceert, sinds 1927, i.s.m. vooraanstaande medisch specialisten en therapeuten, bandages, braces en koudetherapie producten.

Onze medische hulpmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van gewrichts- en letselaandoeningen, ondersteunen het genezingsproces na (sport)letsel en zorgen na een operatie voor verbeterde mobiliteit.

Schaper is een toonaangevend leverancier van medische hulpmiddelen op de Europese markt; onze partners zijn ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Door onze persoonlijke betrokkenheid, vakmanschap en de hoge kwaliteitsnormen willen wij eraan bijdrage dat mensen een actief en klachtenvrij leven kunnen leiden.

Verzend en Betaal informatie

  • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld is morgen in huis!
  • Betaal veilig met IDeal, Mister Cash, PayPal, Visa en Mastercard
  • Gratis verzending vanaf €50,-