Bandages, braces en ice packs voor meer mobiliteit bij artrose


Als Schaper hebben wij meer dan 90 jaar ervaring in bandages, braces & ice packs. Op het gebied van artrose hebben wij meerdere producten welke uitermate geschikt zijn voor deze aandoening. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Wij helpen u graag verder!

Wat is artrose?

Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Het kraakbeen in het gewricht gaat in kwaliteit achteruit. Het wordt dunner, zachter en brokkelig. Kraakbeen bevat geen zenuwen en kan daardoor geen pijn doen. Pijn door artrose komt dus waarschijnlijk door andere veranderingen binnen en buiten het gewricht.

Naast de kraakbeenschade ontstaan veranderingen in het bot direct onder het kraakbeen. Er vormen zich aan de rand van het gewricht zichtbare en voelbare knobbels, osteofyten genoemd. Ook is er vaak een lichte ontsteking van de slijmvlieslaag in het gewricht. Soms veranderen zenuwen in het gewricht, wat pijn veroorzaakt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat spieren rondom het gewricht verzwakken en doen pezen om het gewricht pijn.

Artrose kan in alle gewrichten optreden, maar dit hoeft niet. Er zijn gewrichten waarin het vaker voorkomt zoals in de knieën, de heupen, de gewrichten in de nek en onderrug, de duim, de vingers en de grote teen.

Artrose is de meest voorkomende reumatische aandoening aan het bewegingsapparaat. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben artrose. De internationale naam van artrose is osteoartritis.

Bron: reumanederland.nl

Wat zijn de klachten bij artrose?

De belangrijkste klachten zijn pijn en stijfheid.

 • Het gewricht doet pijn als u het beweegt en belast.
 • In rust kan het gewricht ook pijn doen. Maar dat komt alleen voor bij mensen die al lang artrose hebben.
 • De stijfheid is erger als u een tijdje niet hebt bewogen. In de ochtend hebt u hier het meest last van.
 • Door de pijn en stijfheid gaat bewegen steeds moeilijker.
 • Het gewricht kan ook gaan ontsteken. Dan wordt het rood en zwelt op. Ook kan het warm aanvoelen.

Meestal worden de klachten in de loop van de jaren erger.

Welke vormen van Artrose zijn er?

Artrose kan in alle gewrichten optreden. In een aantal gewrichten komt het echter wel vaker voor zoals in de knieën, enkel, duim, vingers, heupen en in de gewrichten van de nek.

”Wist u dat”
Artrose de meest voorkomende reumatische aandoening is in Nederland. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben artrose.

Wat bieden onze producten?
 • Onze Compressie bandages & braces

Wanneer gewrichtsproblemen het bewegen (ver)hinderen, helpen onze anatomisch (heeft betrekking op de lichaamsbouw) gevormde compressie braces de mobiliteit te herstellen.

Met de door het breiwerk uitgeoefende compressie (druk) in combinatie met de geïntegreerde drukkussens wordt het gewricht ontlast waarmee de natuurlijke beweging van het gewricht wordt ondersteund en de pijn verlicht. Ook wordt warmte vastgehouden, wat goed is voor de doorbloeding (afname zwelling). Onze braces geven optimale steun en ondersteunen de bewegingscontrole (sensomotoriek) tijdens dagelijkse bezigheden.

Onze ademende weefsels en hoogwaardige fabricage dragen bij aan het bereiken van een optimaal draagcomfort.

 • Onze Ice Pack & Compressie braces 

Koelen en compressie in één handzaam product. Het hele gewricht wordt rondom gekoeld met een prettige druk. Gemakkelijk en effectief  om een gezwollen, warm en pijnlijk gewricht te koelen.De ideale koeltemperatuur ligt tussen 0 – 7 º C . Tijdsduur; een aaneengesloten periode van 15 minuten en dit 4 tot 6 keer per dag.

Onze braces en Ice Packs zijn hulpmiddelen als onderdeel van een niet-operatieve behandeling maar denk ook aan:

  • Blijf in beweging. Uw huisarts, fysiotherapeut of oefentherapeut kan u hierbij helpen.
  • Neem daarnaast ook voldoende rust, voorkom overbelasting. Het kan een tijdje duren voor u de balans hebt gevonden tussen rust en activiteit.
  • Voorkom overgewicht; Als u te zwaar bent, worden uw gewrichten overbelast
  • Eet gezond
Onderzoeken; Een brace of ice pack helpt bij artrose!

Er zijn diverse (wetenschappelijke) onderzoeken gedaan waarin is aangetoond dat een brace een bijdrage levert op het gebied van pijn, klachten, stijfheid en spierkracht. Een brace biedt gevoel van zekerheid (stabiliteit), waardoor men het gewricht meer gebruikt, de bewegingsvrijheid verbeterd,  en dit verbetert de spierkracht, het functioneren van de gewricht en vermindert klachten.

Daarnaast is bewezen dat een ice pack & compressie (koelen) pijnbestrijdend werkt.

Bron: Knee bracing can significantly reduce pain of kneecap osteoarthritis – University of Manchester – 2013

Bron: Splint for Base-of-Thumb Osteoarthritis A Randomized Trial – Journal Annals of internal medicine 2009

Bron: Systematic review of design and effects of splints and exercise programs in hand osteoarthritis – US National Library of Medicine 2011

Vergoedingen zorgverzekering

Vergoeding brace/spalken (kortdurend gebruik) Zorgverzekering 2020          

Onder bepaalde voorwaarden heeft u mogelijk recht op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering, mits u deze bij uw zorgverzekeraar heeft afgesloten.  In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld of u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding en onder welke voorwaarden. Treed altijd in overleg met uw zorgverzekering.

VERZEKERING DEKKING
Hema 100%, max. € 50,- p. jr.
Menzis 100%, max. € 50,- p. jr.
National Academic 100%, max. € 455,- p.jr.
Nationale Nederlanden 100%, max. € 150,- p. jr.
Ohra 100%, max. € 150,- p. jr.
PMA Zorgverzekering 100%, max. € 50,- p. jr.
Promovendum 100%, max. € 50,- p jr.
Studenten Goed Verzekerd 100%, max. € 50,- p jr.
Zilveren Kruis Sport- of koelbrace: 100%, max. € 50,- p jr.

Bron: Zorgverzekeringswijzer 2020


AAN DEZE PAGINA KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND.

Het Schaper Sport Team

Het detail maakt het verschil

Het Oostenrijkse familiebedrijf Schaper ontwikkelt en produceert, sinds 1927, i.s.m. vooraanstaande medisch specialisten en therapeuten, bandages, braces en koudetherapie producten.

Onze medische hulpmiddelen worden gebruikt voor de behandeling van gewrichts- en letselaandoeningen, ondersteunen het genezingsproces na (sport)letsel en zorgen na een operatie voor verbeterde mobiliteit.

Schaper is een toonaangevend leverancier van medische hulpmiddelen op de Europese markt; onze partners zijn ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Door onze persoonlijke betrokkenheid, vakmanschap en de hoge kwaliteitsnormen willen wij eraan bijdrage dat mensen een actief en klachtenvrij leven kunnen leiden.

Verzend en Betaal informatie

 • Op werkdagen voor 15.00 uur besteld is morgen in huis!
 • Betaal veilig met IDeal, Mister Cash, PayPal, Visa en Mastercard
 • Gratis verzending vanaf €50,-